Functionele houten vloeren naar het voorbeeld van middeleeuwse kloosters

Kloostervloeren hebben tegenwoordig een aparte betekenis in de wereld van houten planken vloeren. Met abdijvloeren bedoelt men een houten vloer met een eenvoudige en rustige uitstraling, die vooral gebruikt wordt voor grote ruimtes. Abdijvloeren worden dikwijls geplaatst in musea, restaurants, cafés en grote gebouwen, maar staan ook heel mooi en rustiek in uw woning.

Eenvoudige houten vloeren voor grote ruimtes zoals woonkamer en salon

Kloostervloeren zijn van oersterk eikenhout of van een gelijkwaardige harde houtsoort vervaardigd en garanderen een goede kwaliteit. Ondanks hun eenvoudig uitzicht, dat weinig knoesten vertoont, hebben ze een rustieke en warme uitstraling. De dikke massief houten vloerplanken worden meestal zwevend op een houten onderstel vastgenageld. De ondergrond zorgt voor stabiliteit. Door deze opbouw kraken abdijvloeren nauwelijks als u erop loopt. Daarom zijn deze oude vloeren uiterst geschikt zijn om grote oppervlakten te bewerken.

Oerdegelijk en uiterst geschikt voor de hele woning

Dankzij de ambachtelijke werkwijze levert en plaatst Antiekbouw uw houten kloostervloeren geheel op maat naar een middeleeuws uiterlijk. De gekastijde vloerdelen worden behandeld en voorzien van een basiskleur naar keuze en geolied met een waterafstotende en beschermende wax. Abdijvloeren zijn sterk en degelijk zodat u er levenslang zonder zorgen kunt van genieten.

Contacteer Antiekbouw voor een vrijblijvend voorstel voor de woonkamer, de keuken, de slaapkamers en/of de gang.