Een schouw van marmer, een echte sfeermaker voor elk interieur

Een prachtige marmeren stijlschouw past zowel in een landelijke als in een moderne design woning. BijAntiekbouw vindt u schouwen in natuursteen in alle vormen en formaten, van een strakke, eenkleurige, gepolijste marmeren schouw tot een rustieke schouwmantel met sculpturen en gouden ornamenten. Onze antieke schouwen zijn nog ambachtelijk met de hand gehouwen. Bij de restauratie worden ze vakkundig opgeknapt en opnieuw gepolijst. De doorleefde schouwen krijgen zo hun rustieke uitstraling terug.

De natuurlijke charme van marmer met haar typische aderstructuur

Marmer is verkrijgbaar in de meest ondenkbare kleuren zoals naturel wit, zandbeige, van licht tot donker grijs en zwart. En wat dacht u van een prachtige, licht roze marmeren schouw? Rosé marmer is het meest edele en kostbare onder de marmersoorten. Marmer kenmerkt zich door haar typische onvolmaaktheden, zoals witte of goudkleurige puntjes of vlekjes, fossielen en aders. Soms vertoont ze ook wateraders of gaatjes, die door de jaren heen ontstaan zijn door stromend water of luchtbelletjes. Wateraders of breukaders geven soms de indruk dat er een barst of een breuk in zit. Maar dit is nu precies de charme van echte marmer. Hoe zuiverder en effen de kleur, hoe duurder natuurlijk. Zo vertoont de zuiverste Rosé marmer zo goed als geen aders en is heel effen van structuur.

Een schouw om uw hartje te verwarmen

Laat u overtuigen door de charme van die gepolijste natuursteen door een bezoek te brengen aan onze toonzaal. Naast marmeren schouwen vindt u hier ook de typische Franse sierschouwen in pierre de France, een sfeervolle kalksteen met bravoure. En om de warmte van uw haard goed te kunnen absorberen en te recupereren in uw woonkamer, vindt u bij ons ook de gepaste decoratieve haardplaat. Als extraatje kan u zich ook laten bekoren door een bijpassende gietijzeren radiator.

Contacteer Antiekbouw, u vindt bij ons alle mooiste schouwen om uw hartje te verwarmen.