Met vloertegels en wandtegels van natuursteen kiest u voor tijdloze duurzaamheid

Naast een houten planken vloer is en blijft natuursteen tijdloos. Met natuursteen kunnen immers ontelbare combinaties gemaakt worden. Afhankelijk van de krasgevoeligheid en de zuurbestendigheid is deze steensoort over het algemeen gemakkelijk te onderhouden. De prijs is afhankelijk van het land van herkomst en het gesteente waaruit de vloertegels en wandtegels zijn gemaakt.

Enkele voorbeelden van natuurstenen

Wilt u een antieke stenen vloer leggen, neem dan snel een kijkje in ons assortiment:

  • Blauwe arduin tegels zijn van kalk en hebben een uitgesproken blauwgrijze kleur. De steen is in de loop der jaren ontstaan door fossiele kalkafzetting van zeelelies en skeletten van diertjes in de bodem. De kleur is afkomstig van fijne koolstof. 

  • Marmer bestaat uit dicht, fijnkorrelig kalkgesteente dat gepolijst wordt. Omwille van haar diverse kleuren en typische, natuurlijk gevormde motieven is zij een zeer gegeerd bouwmateriaal voor vloertegels, wandtegels, dorpels, venstertabletten en marmeren schouwen. Net zoals arduinsteen is marmer niet bestand tegen zuren.

  • Graniet is een grofkorrelig gesteente dat gevormd is door ondergronds stollen van magma en bestaat uit kwarts en kaliveldspaat. Het komt voor in veel verschillende kleuren en is quasi overal tegen bestand. Daarom wordt graniet veelvuldig toegepast in zowel moderne design keukens,buitenkeukens als in landelijke keukens, maar ook in landelijke nostalgische badkamers en inkomhallen.

  • Leisteen wordt vooral in de bergen gewonnen. Door de druk van miljoenen jaren op kleigrond ontstaat de donkergrauwe, schilferige leisteen. Dit gesteente bestaat uit dunne composietlagen met afwisselend kwarts, hematiet, pyriet en een olieachtige vloeistof.

 

Durf te combineren: de warme sfeer van hout met de koele uitstraling van natuursteen

Antiekbouw is gespecialiseerd in de recuperatie van oude en rustieke bouwmaterialen. Onze natuursteen vloertegels en wandtegels zijn zorgvuldig uitgezocht en gerestaureerd. Dankzij de specifieke behandeling voor elke steensoort, behouden de vloertegels en wandtegels niet alleen hun doorleefde rustieke karakter, maar ook hun betrouwbare duurzaamheid. De combinatie van hun koele uitstraling met de warme sfeer vanrustieke houten deuren geven aan uw woning een tijdloos, rustiek cachet, waarvan u levenslang zult genieten.

Ontdek de rustieke sfeer van natuursteen door vrijblijvend Antiekbouw te contacteren.