Antieke stenen vloer

Antieke vloerstenen voor nostalgische zielen

Nostalgische types die een stenen vloer verkiezen boven een houten planken vloer, vinden bij Antiekbouw hun gading onder de historische vloerstenen. Antiekbouw is immers gespecialiseerd in de recuperatie van oude en rustieke bouwmaterialen. De stenen vloeren zijn verkrijgbaar in een grote variatie van afmetingen, kleuren en materialen.

Rustieke vloeren uit historische huizen en kastelen

Antieke Franse vloertegels zoals Bourgondische dallen hebben een bijzondere uitstraling in uw interieur. De vloertegels zijn multifunctioneel. Ze kunnen bovendien ook gecombineerd worden met vloerverwarming.

De Provençaalse terracotta vloer verfraait sinds eeuwen talrijke woningen in zuiderse landen zoals Frankrijk en Italië. Met zijn warme beige tot diepbruine of vurige aardekleuren, stralen deze stenen vloeren een uitgesproken warmte uit. Deze kras- en vlekvrije tegels zijn geschikt voor het bevloeren van de landelijke keuken, de rustieke badkamer en de hal. Uniek zijn onze historische plavuizen, die gerecupereerd worden uit oude huizen, boerderijen en kastelen. Deze natuursteen vloertegels, vaak ook ambachtelijk beschilderd met plaatselijke motieven, kunnen nostalgische zielen nog altijd bekoren.

Vakkundig advies voor al uw antieke vloerprojecten

Maak van uw woning een droomparadijs en bespaar nooit op uw vloer. Integreer de vloerstenen binnen de stijl van uw huis. Aarzel niet om hiervoor professioneel advies in te winnen. Bezoek vrijblijvend onze showroom en laat u verrassen door de mogelijkheden om verschillende antieke stenen vloertegels met elkaar te combineren. Van eenvoudige tot ingewikkelde legschema’s zoals mozaïeken, van eenkleurig over ton sur ton combinaties tot contrasterende formaties. Alles is bij Antiekbouw mogelijk.