Een antieke sierschouw uit natuursteen voor gezellige avonden aan de open haard

Niets is zo gezellig als ’s avonds in uw luie zetel voor het knetterend vuur van een open haard te zitten. Een antieke sierschouw is dan ook het summum van uw woonkamer. Antiekbouw is dé specialist in recuperatie van oude en rustieke bouwmaterialen. Bij Antiekbouw vindt u prachtige schouwen afkomstig van oude kastelen en landhuizen. Deze pronkstukken worden in onze werkplaats vakkundig en zorgvuldig gerestaureerd.

Natuursteen, een tijdloze keuze voor een gezellig interieur

Als u beslist om uw huis te verfraaien met een sfeervolle open haard, is het belangrijk om de gepaste schouw te kiezen bij uw interieur. Schouwen doen wel eens denken aan kastelen. Authentieke schouwen in natuursteen geven een robuuste indruk. Maar in combinatie met een houten planken vloer ogen ze sfeervol en gezellig. Vooral de stijlvolle antieke Franse sierschouwen zijn erg in trek. Bij ons kan u kiezen uit allerlei soorten marmeren schouwen, sierschouwen in pierre de France en schouwen in andere soorten natuursteen zoals graniet of blauwe hardsteen.

Completeer uw schouw met een decoratieve, gietijzeren haardplaat

Bij Antiekbouw vindt u ook een prachtige collectie historische gietijzeren en bronzen haardplaten, die uw sierschouw helemaal tot hun recht laten komen. Haardplaten waren vroeger luxeartikelen, die enkel bestemd waren voor koninklijke en adellijke huizen. Daarom zijn deze decoratieve platen vaak voorzien van wapens en schilden, maar ook van klassieke en natuurlijke taferelen. Haardplaten beschermen de achterwand van de schouw tegen barsten en afbrokkelen door de hitte van het vuur. Een gietijzeren plaat neemt de warmte van de open haard op en geeft ze af aan de woonkamer. Haardplaten verhogen de efficiëntie van een haardvuur met 50%. Hoe dikker de plaat, hoe langer en hoe zachter de uitstraling van de warmte. Als bijverwarming in de woonkamer, kan u opteren om een antieke radiator in gietijzer te plaatsen.

Neem contact met Antiekbouw, want wij hebben alles wat u zoekt.