Sierschouwen in Franse steen zijn echte blikvangers

Als u een bezoek brengt aan onze showroom wordt u meteen bekoord door ons ruime assortiment oude en rustieke bouwmaterialen. Tussen de schouwen van natuursteen en haardplaten vallen de unieke schouwen in Franse steen of pierre de France meteen op. Antieke pronkstukken daterend van de Renaissance of van de ornamentele barokperiode springen onmiddellijk in het oog. Of wat dacht u van een Louis XIV schouw in uw woonkamer?

Kies voor de typische Franse zandsteen met haar natuurlijke, fossiele structuur

Pierre de France is de heel typische Franse zandsteen, waaruit de schouwen ambachtelijk met de hand werden gehouwen. Doorleefd maar voor u helemaal opgeknapt, ogen ze als nieuw zonder hun rustieke karakter verloren te hebben. Franse sierschouwen zijn echte sfeermakers en mogen niet ontbreken in een sfeervol en rustiek interieur.

Pierre de France vertoont in haar structuur heel specifieke onzuiverheden, die eigen zijn aan deze steen. Franse steen bevat onder meer fossielen, ijzererts, kwarts en leempartikeltjes, en kan een lichte adering en belaging vertonen. Opgeboend verkrijgen deze antieke schouwen hun authentieke uitstraling van weleer. Met een decoratieve gietijzeren haardplaat aan de achterwand kan u de warmte van uw open haard efficiënter gebruiken.

Combineer antieke materialen en maak van uw woning een sfeervol nest

In combinatie met een oude vloer met houten planken zoals een kloostervloer of abdijvloer, krijgt uw interieur een warme en sfeervolle uitstraling. Bijpassende rustieke houten deuren of glazen deuren maken het geheel compleet. En wat dacht u van een gietijzeren radiator om naast uw open haard nog wat bij te verwarmen?

We nodigen u uit om vrijblijvend onze toonzaal te bezoeken. Neem daarom snel contact met Antiekbouw.